Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/o0rz4att/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/o0rz4att/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115
محصولات
Slide01.png

Deprecated: Cannot use "parent" when current class scope has no parent in /home/o0rz4att/public_html/administrator/components/com_fields/helpers/fields.php on line 608

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

 

 

قهوه بعد از نفت دومین تجارت بزرگ جهان است. در بعضی کشورهای آمریکای جنوبی حتی وزارت قهوه نیز وجود دارد. در کشور ما ۱۰۰ درصد قهوه‌ها وارداتی است البته این قهوه به صورت خام وارد می‌شود و پس از فراوری به دست مصرف کننده‌ها می‌رسد. فارغ از کیفیت قهوه وارداتی که نقشی اساسی در طعم نهایی محصول دارد فراوری دومین فاکتور مهم در کیفیت قهوه است. کیفیت و نوع فراوری رابطه مستقیمی با هم دارند و به نوعی مکمل هم هستند و نبود هر کدام کیفیت محصول نهایی را به شدت کاهش می‌دهد.

قهوه یکی از چند محصول استراتژیک دنیا است که پس از بنزین بیشترین مصرف را در بین کالاهای تولیدی جهان دارد و شاید از همین رو است  که بسیاری از صاحبان صنایع و سرمایه گذارن ایرانی  تمایل دارند تا در این بخش از صنعت کشاورزی در ایران سرمایه گذاری کرده و به نتایج دلخواهی نیز برسند.

سبک زندگی که فرای انرژی زا بودنش به بخشی از بایسته های زندگی مردمان آمریکایی ، اروپایی و ژاپن تبدیل شده است . با همه مزایایی که این صنعت و تجارت از آن برخوردار است کشورهای موفقی نیز بودند که توانستند علی رغم مزاج سنتی مردمان سرزمینشان از کشت و تجارت این صنعت به خوبی بهره مند شود.

قهوه یک صنعت بزرگ است – اگرچه، بر خلاف افسانه‌ی موجود، دومین تجارت بزرگ دنیا بعد از نفت، نیست. بر اساس سازمان بین‌المللی قهوه(ICO)، در سال ۲۰۱۷، ۱.۶ میلیارد گونی ۶۰ کیلویی قهوه‌ی رست نشده تولید شده است. ناظر اقتصادیMIT، اظهار می‌کند ارزش قهوه در مبادلات سال ۲۰۱۵، ۳۰ میلیارد دلار بوده است.

گفته می‌شود ایران بزرگترین تولید کننده قهوه خاورمیانه است و به ۱۱ کشور قهوه و محصولات جانبی آنرا صادر می‌کند البته این ادعای بزرگی است که بسیاری از کارشناسان آنرا غیر واقعی می‌دانند. زیرا ترکیه با داشتن برند قهوه ترک نه تنها مصرف کننده خیلی بزرگی است بلکه یکی از صادر کنندگان بزرگ قهوه به اروپاست و ایران در این زمینه بسیار از این کشور عقب است. در کنار این قهوه ایران با دستگاه‌های سنتی و قدیمی فرآوری می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود کیفیت قهوه ایران اصلاً مرغوب نباشد. یکی دیگر از مشکلات اساسی قهوه ایران وجود حجم بالای قهوه‌های تاریخ مصرف گذشته در بازار است. متاسفانه به دلیل اینکه مصرف قهوه در ایران پایین است حجم زیادی از قهوه‌های وارداتی بدون مشتری می‌ماند و این قهوه از چرخه خارج نمی‌شود و اینقدر در بازار باقی می‌ماند تا به صورتی مصرف شود.

 

 

 
 
 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

 

در میان تجارت‌های مختلف، کالایی که از علاقه بیشتر مردم جهان برخوردار باشد، سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص می‌دهد و تاجران این حوزه با حجم سود بیشتری روبه‌رو هستند. تعدد تولیدکنندگان در کنار تنوع محصول و اقبال مصرف‌کنندگان همگی دست به‌دست هم می‌دهد تا رقابت بر سر تولید باکیفیت ارمغان این بازار شود.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی فائو (سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد)، تولید چای سیاه با ۱/۲درصد رشد نسبت به سال ۲۰۰۰(۱۳۷۹) که میزان آن ۲/۱ میلیون تن بود، به ۲/۴ میلیون تن در سال (۱۳۸۹) ۲۰۱۰رسیده است. در این میان، ایران با داشتن سرانه مصرف یک کیلو و ۴۰۰ گرم چای خشک در جهان، در جایگاه چهارمین کشور مصرف‌کننده چای خشک در دنیا قرار می‌گیرد. این آمار به خوبی سهم بالای ایران از تجارت این محصول را نشان می‌دهد، البته سهمی که در سال‌های اخیر، در اختیار چای خارجی قرار گرفته است.
چای یکی از نوشیدنی‌های محبوب در جهان است و شاید بتوان گفت، پس از آب دومین نوشیدنی پرمصرف جهان به شمار می‌رود. این نوشیدنی نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورها محبوبیت بسیاری دارد. طعم مطلوب و خواصی نظیر کنترل وزن، کاهش فشارخون و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروق‍ی چای را به نوشیدنی رایج سراسر جهان تبدیل کرده است. این علاقه و اهمیت به این نوشیدنی به حدی است که در برخی از کشورهای جهان از جمله چین از چای به عنوان نوشیدنی دارویی استفاده می‌کنند. با توجه به تقاضای بالای چای و جهانی شدن این نوشیدنی، بازار تجارت این محصول نیز در سطح جهانی با استقبال زیادی روبه‌رو شده است.
همچنین در کشور ما صنعت چای از سال ۱۲۸۰ شمسی توسط کاشف السلطنه در شهر لاهیجان واقع در استان گیلان پایه‌گذاری شد و نخستین کارخانه فرآوری این محصول نیز در سال ۱۳۰۹ در باغ کشاورزی لاهیجان فعالیت خود را آغاز کرد.

چاي يک کالاي استراتژيک و از اقلام مصرفي تمام اقشار جامعه است. چاي پرمصرف ترين نوشيدني پس از آب در جهان و يکي از با اهميت ترين محصولات نقدينه آفرين در بخش کشاورزي است. چاي همواره در سبد پذيرايي خانوارهاي ايراني داراي جايگاه ويژه ­اي بوده ­است و با توجه به گردش مالي 2  تا 3 هزار ميليارد توماتي اين صنعت در کشور مي­توان گفت توجه نکردن به اين محصول مي ­تواند آسيب ­هاي جدي به بخش کشاورزي و معيشت کشاورزان، از بين رفتن فرصت­هاي ايجاد اشتغال و شغل­هاي پايدار در بخش توليد، فرآوري، صنايع بسته بندي و فروش بوجود آورد ضمن آنکه در پي بي توجه ­اي و عدم حمايت دولت و اتخاذ سياست هاي اصولي که مغاير با اصل 44 قانون اساسي ( کاهش تصدي گري دولت در بخش اقتصاد ملي ) علاوه بر کاهش توليد، افزايش نرخ بيکاري در بخش کشاورزي و صنايع تبديلي جانبي و بخش خدمات ، افزايش واردات و قاچاق را نيز به همراه خواهد داشت.

در حال حاضر سالانه در حدود 38 ميليارد دلار سهم تجارت چاي در جهان است و حدود 50 کشور و مناطق در جهان به کشت چاي مي پردازند و تقربيا بيش از 3 ميليارد نفر در بيش از 160 کشور جهان به نوشيدن چاي عادت دارند که روسيه به تنهايي 10 درصد از سهم مصرف چاي در جهان را بخود اختصاص داده اند و با توجه به عادت و فرهنگ چاي در کشورهاي پاکستان، ترکيه، عراق، افغانستان، کشورهاي مشترک المنافع، کشورهاي حوزه خليج فارس و همسايگان ايران، کشورمان را با توجه به وجود مناطق ويژه آزاد اقتصادي در نقاط مختلف کشور و دسترسي سريع تر و آسان تر به بازارهاي کشورهاي همجوار مي­تواند به يک هاب منطقه اي براي فرآوري و صادرات چاي تبديل کند.

 

 
 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

 

 

 

خیلی از ما شکلات و مزه لذیذ آن را چشیده‌ایم و طعم آن را تا مدت‌ها فراموش نکرده و حتی به دوستان خود نیز آن را پیشنهاد داده باشیم. شکلات از ماده‌ای مقوی به نام کاکائو تشکیل شده است که از درختی با نام لاتین«thobroma»؛ یعنی غذایی برای خدایان به دست می‌آید و بیشتر در مناطق استوایی آمریکای جنوبی (به ویژه برزیل) و غرب آفریقا مثل غنا و پاپوا گینه‌نو کشت می‌شود

صنعت شیرینی و شکلات در ایران یکی از مهم‌ترین صنایع غذایی به شمار می‌رود و با توجه به داشتن مزیت‌هایی در تولید نسبت به سایر کشورها، توانسته جایگاه خوبی نیز در بین تولیدات صنایع غذایی برای خود دست و پا کند، به طوریکه حدود یک سوم از کل صادرات صنایع غذایی ایران، در اختیار این بخش از صنعت است.

کیفیت مطلوب آرد و تولید مناسب گندم در ایران، وضعیت مناسب ایران از لحاظ تولید شکر و سازندگان ماشین‌آلاتی که از کیفیت مطلوبی در این حوزه برخودارند، می‌تواند کمک بسیار بزرگی به صنعت شیرینی و شکلات ایران باشد، هرچند که در برخی دوره‌های زمانی عدم مدیریت مطلوب بر بخش واردات، سبب می ‌شود تا تولیدکنندگان با چالش تامین مواد اولیه و افزایش قیمت‌ها روبرو شوند.

میزان واردات رسمی شیرینی و شکلات در نیمه نخست امسال که در آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران آمده است، تنها یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلار است و اگر همین رقم را برای نیمه دوم سال نیز در نظر بگیریم، حجم واردات رسمی این محصولات در سال به زحمت به سه میلیون دلار می‌رسد، در حالی که نگاهی به فروشگاه‌های عرضه کننده شکلات‌های خارجی در ایران نشان می‌دهد که میزان واردات بیش از این مقدار است.

درحال‌حاضر بازار خرید و فروش شکلات در کشورهای شمال اروپا داغ‌تر از دیگر بخش‌های اروپاست به‌طوری که سوئیسی‌ها و اتریشی‌ها بیشترین مصرف‌کنندگان شکلات در
اروپا محسوب می‌شوند و کشورهای جنوب قاره سبز یعنی یونان، ایتالیا و اسپانیا در آخرین رده‌های مصرف‌کنندگان این خوراکی دلپذیر قرار دارند. براساس گزارش پایگاه خبری«رصد مصرف جهانی» در فرانسه، ۶۶درصد مصرف‌کنندگان شکلات اروپا هر سال مبلغ ۳۰۰یورو به خرید این ماده خوراکی اختصاص می‌دهند و یک دهم مصرف‌کنندگان نیز هرساله تا ۴۰۰ یورو برای خرید شکلات هزینه می‌کنند. جالب است بدانید هر فرانسوی سالانه مبلغ ۱۱۰ یورو برای خرید شکلات هزینه می‌کند و این کشور هفتمین کشور مصرف‌کننده شکلات در قاره سبز محسوب می‌شود و ۹۰درصد از فرانسوی‌ها به مصرف یک نوع شکلات خاص علاقه دارند و ۸۰ درصد از آنها نیز حداقل یک بار در هفته ازشکلات استفاده می‌کنند. اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد بازار جهانی شکلات در سایر کشورها، مانند روسیه، هند و چین نیز در حال گسترش است، گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهد این کشورها به دلیل در اختیار داشتن مساحت جغرافیایی بسیار و سهم قابل توجهی از جمعیت جهان، از این ظرفیت برخوردارند که به رقیبی سرسخت برای بازار شیرینی و شکلات اروپا تبدیل شوند. ولی آخرین پیش‌بینی‌های انجام شده حاکی از آن است که اروپا از نظر مصرف سرانه شیرینی و شکلات با وجود همه ظرفیت‌هایی که در بازار کشورهای چین، هند و روسیه وجود دارد، همچنان در جایگاه اول باقی خواهد ماند. به باور کارشناسان بازار جهانی شیرینی و شکلات، یکی از دلایل موفقیت بازار در اروپا وجود زیرساخت‌های ارتباطی منسجم و اصولی میان شبکه‌های توزیع در این قاره است که موجب می‌شود کانال‌های بزرگ توزیع محصولات بتوانند به راحتی محصولات را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند. این در حالی است که نبود شبکه‌های قدرتمند توزیع در کشورهایی مانند روسیه، چین و هند همچنان یکی از دلایل توسعه نیافتگی بازار شکلات در این کشورها محسوب می‌شود.

 

 

آدرس: تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، بین فرحزادی و پاکنژاد، پلاک 228، واحد 2

تلفن دفتر: 88578185 - 88361664 - 88366351

فکس: 88363991

© 2018 pars-larim. All Rights Reserved. Designed By